Piganlina

Det värker i mamma hjärtat.
Världens finaste Jokk. Våran mellersta vallhund. Han har varit halt från och till. 
 
Förra veckan var vi in till veterinären där han sövdes och röntgades. Prognosen efteråt var inte jättebra När man kollade på röntgen bilderna. Mitt hjärta gjorde ont. Ont som fan. 
 
En remiss till djurkliniken i Gävle hos en ortoped.  En vecka senare, idag så åkte han och jag in dit. Jag med en klump i magen och han helt ovetandes vad som komma skall. 
 
In kom vi och väntan kändes som en evighet. Till slut öppnades dörren och ortopeden kom in. Erik. En riktigt trevlig man som tog det lugnt med Jokk.
 
Han gick igenom med att känna och klämma. Ingen reaktion. Benböj och travande. Ingen hälta eller reaktion. 
 
Sen gick vi tillbaka in igen för att söva honom. Ett litet stick med lugnande i muskeln sen tog det ca 10 minuter innan han däckade av ordentligt. 
 
Hjälpte till med att bära in honom och lägga honom på bordet inne i rummet där han skulle röntgas. Hjälpte till under hela processen när han röntgades på alla håll och kanter.
 
 
 
Sen kom veterinären in och kollade bilderna. Vilket visade detsamma som föregående vecka. Vilket han redan trodde.
 
Det högra bakknäet är det pålagringar på. Kan vara en gammal skada som gjort att det blivit som en muskel bristning vilket lett till inflammation som senare lett till pålagringar. Kan vara att han fått en skada på skelettet som senare blivit små benbitar som gjort att det blivit dessa pålagringar. Det är ingen som vet varför det blivit så här eller hur det gått till. Det är ingenting som vi kan ta reda på så här i efterhand heller. 
 
Operation var ingenting tyckte ortopeden. Det skulle göra det sämre än bättre. Han verkar inte ha ont heller eftersom han varken reagerat på det ena eller andra.
 
Det hela slutade med en remiss till en tjej som jobbar vid ett rehabilitering center här i Gävle. Hon ska gå igenom muskler och leder. Kolla vad vi kan göra på bästa sätt för honom. Det här är nägonting kroniskt och han kommer få leva med det. 
 
Han får börja valla igen men inte lika hårt som förut. Ta det lugnt och se hur dagsformen är. 
 
 
 
 
2900 spänn senare och en lättnad i själen och mamma hjärtat så åkte vi hemåt. 
Malin

Så jobbigt när våra fyrbenta inte mår bra.
Kram

Svar: Ja verkligen ! :/
Kramar
Piganlina

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress