Piganlina

Påfyllning av sperma.
Egentligen borde jag sova, men tänkte berätta för er om ännu en dag som varit en utav de Bättre. Nu slår ju inte gårdagens mjölkning med Linnea denna dag, men idag är också en dag när jag kan somna med ett leende på läpparna. 
 
Idag är det fredag. Jag har varit ledig ifrån mjölkpass idag, men klev upp så jag var i ladugården vid åtta tiden. Det var ju så att damerna 281 och 208 var extremt aktiva under gårdagen kvällen när jag åkte ifrån ladugården. Så blev perfekt att slänga i en varsin dos under morgonen.  208 fick tjuren Tuxedo i sig och 281 tjuren Bytes. 
 
När jag kom så hade mamma och pappa kvar en del att göra med morgonens bestyr. Ett missförstånd om vem som skulle mjölka morgon. Mamma var säker på att det var T och pappa trodde på det. Men när klockan blev tio över fem på morgonen och ingen T hade dykt upp så sprang pappa upp och kollade på schemat. Det var mamma som skulle mjölka , inte T. Dom kom igång sent plus att dom skulle mjölka korna som håller på att sinas och därefter nyliten kalvande kon 109. 
 
109 kalvade en kviga under gårdagen som Linnea fått döpa. 395 Malva blev namnet. Den enda kviga jag har efter 109. Hennes juver håller inte en till laktation så denna blir den sista. Eftersom jag bara fått 2 tjurar efter henne så valde jag att Seminera henne med könssorteraD sperma inför denna sista laktationen.
 
 
 
Vid halv 10 tiden kom Magnus ifrån Semex på besök. Dags för kaffe, genomgång av tjurval, Extriör koll på kor och kvigor som ska semineras kommande två månaderna, samt påfyllning utav sperma doser. Alltid skönt när det är gjort.
 
Vid ett tiden var jag klar i ladugården. Mamma och pappa hade fixat med att köra djur själva, det var inte så många denna gång. 
 
Hemåt. Mötte upp min Kära som hjälpte mig med lite ärenden. Plockade ut mer medicin till mig och sen igen. Duschen och skapliga kläder. Sen iväg till hans farmor för lite halloween middag tillsammans med en del av släkten.
 
Jokk var med han också. Med halloween utstyrsel såklart. Nöjd och belåten. Han fick ett par kompisar som ni ser På bilden. 
 
 
Efter god mat, kaffe , alkoholfri dryck och massvis med fint sällskap så rullade vi hemöver.
 
Ibland är det skönt med inga måsten med att hålla tider för att mjölka kor. Och att inte ha hela ansvaret om att Seminera för nu har vi Sofia som också har ett ansvar. Det är en stor lättnad både för mig och pappa. 
 
nu måste jag sova. Upp imorgon igen. Har en hel del utöver ladugården som står på schemat...
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress