Piganlina

Lördagens händelser.
Egentligen borde jag sova så här efter en sen middag efter kvällens pass i ladugården, men Dennis skulle ta en dusch så passar på att slänga in ett inlägg till er. 
 
Vet inte riktigt var jag ska börja egentligen. Har hänt så mycket sedan jag senast uppdaterade Er. Så mycket att jag inte ens kommer ihåg allting. 
 
Så för att göra allting lite lättare (läs extremt mtacket enklare) så drar jag en repa utav dagens bravader. 
 
Lördag och en sovmorgon tillsammans med Dennis. En god frukost och sedan en tripp till ladugården.
 
Det hade krånglat på morgonen. Disken hade inte skickat iväg diskmedelet så mamma och pappa fick köra om allting imorse. Sen var det en mjölkmaskin som endast mjölkade ur juvret på ena sidan, så det kunde inte användas. Så det tog sin tid imorse. 
 
 
 
Jag, Dennis och pappa hjälptes åt att ta in kviga 390 som skulle semineras. Att Seminera kvigor är ingenting jag är "van" men och tycker det är
mer krångligt. Tänkte att det här kommer ta lång tid, men icke. Ett par minuter senare så var det klart.
 
Pappa skulle iväg och äta frukost med mamma. Jag och Dennis erbjöd oss att stanna för att ta reda på kalvstallet, blanda foder och köra på foder åt korna. 
 
När allting var fixat drog vi hemåt en snabbis för att laga ihop en lunch och förbereda inför kvällens middag. I med maten och sen tillbaka. 
 
Vi hade tänkt köra igång en kvart tidigare med kvällens mjölkning , men såklart kom det en liten händelse i vägen för detta. 
 
Medan Dennis påbörjade i kalvstallet så förberedde jag gropen och Gick ut för att kolla brunster. När jag kom längst bort i lösdriften hörde jag att korna lät och kikade lite extra emot korna på avdelningen där dom går innan kalvning. 
 
 
 
 
När jag kikade dit så fick jag se en liten krabat som traskade runt där tillsammans med korna. En liten tös dessutom. 
 
Stängde av skraporna, hämtade Dennis och en skottkärra. Ut i lösdriften för att ge den lilla damen snålskjuts in till boxen och för att ta in mamman inför mjölkning. En av de snällaste kvigorna att mjölka in dessutom. 
 
 
 
 
Men visst ser han nöjd ut denna Karl med sin skottkärra och att han fick köra en kalv däri för första gången i sitt liv?! 
 
Sen körde vi på med mjölkning och allt därtill. Klockan halv åtta så slog jag igång disken och spolade av hundarna. Därefter förberedde semineringar utav två damer som Dennis hjälpte mig med efter foder körningen. 
 
224 och 405 var otroligt brunstiga under förmiddagen så var dags för en varsin dos så här på kvällningen. 224 fick tjuren Utah och 405 tjuren Cheylote. 
 
Efteråt kunde vi bege oss hemåt.
 
Nu ligger vi i sängen och är nöjda med dagen. Trötta och mätta. Dags att sova för ska snart upp igen. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress