Piganlina

Fantastiska tisdag.

Okej jag vet inte riktigt hur denna morgon flutit på och bara gått i ett. Tjugo över 7 kunde jag stänga av mjölk anläggningen och börja spola av gropen och maskiner. Strax före 8 var disken igång. Tänk om alla mjölk pass kunde flyta på så här.

Men så är det ju inte och man får njuta av sådana här pass som det går extra bra. För man vet aldrig. Nästa pass kan gå sämre.

Seminerade 163 och 1191. Har 3 damer som ska semineras ikväll.

Bar in juverdukar som kommit på en pall utanför. Städade av fika rummet. Tog en frukost tillsammans med mamma och pappa. Donade lite.

Igår var det stor service utav mjölk anläggningen och idag service utav kylanläggningen.

Tänkte berätta lite om helgen.

Lördagen helt ledig. Var ner till ladugården på morgonen för att egentligen köra sinkor och kvigor. Men det var så förbaskat halt så vi valde att avvakta. Blev att Seminera lite istället.

Både jag och Dennis är väldigt spontana utav oss. Vi tog fyrhjulingen ner till ladugården och skulle Egentligen hem efteråt för att äta frukost. Men det hela slutade med ett par timmar i skogen innan vi vid 11 tiden kom hem för att avnjuta en god frukost tillsammans.

Sen kom nästa snilleblixt. Ringde Lina och hennes Karl för att höra om dom skulle med ut och ta en tripp i skogen tillsammans med oss. Sagt och gjort så blev det så. Det hela slutade med ett x antal timmar i skogen och en bogsering utav Lina och hennes Karl. Hem till oss och lastade på hjulningen på släpet och transporterade hem den.

 

Kan varit den bästa kvällen på länge.

Söndagen ledig förmiddag. Var ner till ladugården vid 8 tiden för att Seminera ett par kvigor. Var uppe tidigt för det var meningen att jag och Dennis skulle iväg och kolla på en valp som jag blev störtkär i och som skulle kunna vara ett framtida vallningsämne. Dock var det en korsning så trots det att han var riktigt fin så fick pappa, mamma och Dennis ner mig på jorden att det var bättre att skaffa en med vallande härstamning. Har en tendens att få impulser ibland och då behöver jag höra att jag borde ta ett kliv bakåt och tänka en extra gång. Så det blev ingen valp.

Så jag och Dennis passade på att köra sinkor istället. 3 damer fick följa med och det gick klockrent. Zeb var med och vallade in damerna och följde sedan med i traktorn. Nöjd kille!

 
 
 

Hem en snabbis på dagen och besök vankades utav fina vänner. Fika innan vi begav oss till ladugården. Där fick dom vara med att kika på hur det är för oss i vårat liv. Det bästa är att jag och A fått sådan fin kontakt. Denna människa är underbar.

 

 

Nu ska jag ta de lugnt ett par timmar innan kvällens mjölkning drar igång.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress