Piganlina

Ett längre inlägg om senaste tiden i mitt liv.
Jag sitter varje dag och vet precis vad jag ska skriva, får idéer och tänker att "det här ska jag skriva ett långt inlägg om". Men när jag väl sätter mig och ska skriva så tar det stopp. Hjärnan går i tusen varv och fingrarna kan inte plottra ner det jag tänker. Men det ska väll släppa så småning om. 
 
Kan börja med att tala om att våran fina 57 Jolly ,som är en korsning med Jersey och Holstein, fick sin tredje kalv igår. En grå brun tös efter tjuren Balin. Hade förväntat mig en liten flicka eftersom det var könssorterad sperma jag seminerade henne med. 
 
 
 
Hon är så otroligt vacker. Stora glittrande ögon och färgen är förtrollande. 499 Aska är hennes namn. Jag är förälskad. 
 
Det känns att det annars varit lugnt med kalvningar. Skrämmande lugnt faktiskt. Kommer bli desto mer i december. 
 
 
 
På tal om kalvingar så är jag otroligt lättad och glad över att Sofia är hos oss. Hon har också behörighet att Seminera och har dunder koll på brunster. Så nu behöver jag inte känna pressen att jag inte kan åka iväg någonstans för att jag är tvungen att Seminera, utan då finns hon där. Riktigt Guldvärt !
 
Slänger in resultaten av novembers undersökningar utav dräktigheter. Inte helt nöjd. Kunde varit bättre. Bara att ta nya tag.
 
 
 
 Sen har vi toppen damen 735 Frassa som fick jag vet inte hur många chanser på sig att bli dräktig. Men hon är så snygg denna dam. Bland dom finaste vi har i besättningen. Hon fick tyvärr en tjurkalv och i samma veva åkte hon på kalvings förlamning. 
 
Kan tillägga att det var i samma veva som korna skulle klövverkas denna dag, så vi fick skjuta upp det en timme. Tror mjölkning , kalvar och semineringar var helt klart vid 10 tiden på förmiddagen. Fick ringa ut syster som extra hjälp. Dagen löste sig till slut. 
 
 
Nu ska jag göra ett ryck. Ledig förmiddag och dag innan jag och Dennis ska mjölka. Nu under morgonen ska det Semineras 2 kvigor och sen drar vi iväg på en liten tripp västerut. 
 
Mer om det får ni läsa om ikväll. Men kan avslöja att jag är överlycklig och ser med spänning fram emot detta. 
 
 
Linnéa, stolt bonde från Småland

Söt kvigis, Aska..

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress