Piganlina

Mamma hjärtat är komplett igen.
Denna dag har jag typ flugit fram på moln trots det att jag inte är helt reko i kroppen. 
 
Den här känslan av att ha landat i livet finns fortfarande där. Ett lugn som sveper sig runtomkring i mitt inre. Jag trivs. Jag trivs så jävla bra med hur mitt liv har blivit tillslut. 
 
Idag var jag tillbaka med Jokk på återbesök hos veterinär och sjukgymnast. Har haft en bra magkänsla under dessa 2 veckor med ett rehabilitering program jag och Dennis följt upp tillsammans med Jokk. 
 
Det är en gammal skada i muskulaturen på vänstra sidan som gjort att han felbelastat och överansträngt höger höft, ben och knä. Det har gjort att den sidan har blivit överbyggd och ansträngd. Vilket har resulterat i hälta från och till. Samt att han inte varit samma glada hund. Förståeligt. 
 
Han har varit borta ifrån ladugården och vallande i ca 2 månader. Helt sjukt. 2 månader. 
 
 
 
Men idag blev mitt mamma hjärta komplett igen. Idag fick han gå sitt första pass på 2 månader i ladugården. Han fick valla in och ut damer när de skulle mjölkas. Att se han inta vallnings positioner och lunka fram och tillbaka med wn intensiv koncentrerad blick. Att se han göra det han är till för. Det gjorde mig tårögd. 
 
Hon fick en chock veterinären. Hon var förbryllad över hur han på 2 veckor kunnat återhämtat sig nästintill hundra procent. Det var en helt annan hund. Framåt, posiriv, avslappnad och pigg grabb. Hans rörlighet var betydligt bättre. Att omkretsen runt den överbelastade sidan numera är 1 cm istället för 3 cm var överraskande. Att vinklarna på att sträcka ut den sjuka sidan var numera 145 grader och han bara har 45 kvar innan han är helt utsträckt. Det var också överraskande. 
 
Hon sa att jag och Dennis skulle vara stolta och ta till oss detta för att vi lagt så mycket tid på att försöka rätta till problemen. Att det här "lilla" kunde göra så pass stor skillnad på ett par veckor. 
 
Hon tillade också att vi ska vara glada att han återhämtade sig så pass bra och överhuvudtaget. För det är många vallhundar, speciellt bordercollie och kelpie som kommer in och har liknade skador som aldrig återhämtar sig. 
 
 
 
Så nu fortsätter vi så här. Ca 3 pass i veckan i ladugården och strecht efteråt. Annars en promenad med stretch efteråt.
 
Men en sak är klart. Jag är glad. Jävligt glad för detta och att han kan fortsätta att valla. 
 
Anonym

Härligt foto på en nöjd bonde. Jag saknar dina livesändningar när du jobbar i ladugården med dina fina kor.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress