Piganlina

Julen är över.

Julafton, juldagen och annandagen är över för detta år. Snart har hela 2017 lidit emot sitt slut. Det är helt sjukt vad snabbt det har gått. Iofs tycker jag det varje gång ett år tagit slut. På något vis är det skönt för det känns som om att man kan pusta ut, ta in allt som hänt under året , skapat sig ett större bagage med erfarenheter och ladda inför ett nytt år.

Julen har varit bland de bästa hittills. Ärligt talat.

Julafton spenderade med familjen. Jag, pappa och Dennis hjälptes åt med kor och kalvar under morgonens och kvällens pass. Effektivt och snabbt. Jag och Dennis käkade frukost efter passet för att sedan ta det lugnt innan vi begav oss till mamma och pappa för julmat.

Är faktiskt inget stort fan utav julmat egentligen. Gillar äggen och skinkan, men det är typ allt.

Vi käkade, tog det lugnt och spelade spel. Drog iväg till ladugården för att mjölka. Efteråt var vi iväg till mamma och pappa igen. Öppnade klappar och myste.
Efteråt åkte vi hem, fick besök av vänner , spelade monopol fram till halv två på natten och hade det trevligt.

Igår. Juldagen. Helt ledig. En lång sovmorgon. Mys frukost med Dennis och vänner. Sen iväg för att äta mat hos Dennis mormor och morfar. Träffade andra sidan av släkten, åt och drack gott. Åkte hem i skaplig tid för jag har varit dålig senaste dagarna i feber och förkylning. Tror vi la oss vid åtta tiden. Helt slut.

Sovit som en påse skit inatt. Svettats, frusit och så har det hållit på. I med alvedon imorse när jag klev upp. Inte sådär aspepp på livet liksom. Men korna ska mjölkas endå.

 
 
 

Jag och Dennis körde morgonens pass tillsammans med Jokk. Allting gick riktigt bra faktiskt! Klockan tjugo i åtta stängde vi av vakuumet och runt tio över var disken igång. Checkade av brunster och kollade läget medan Dennis hämtade kalv foder samt körde på foder åt korna.

 

Sen helt ärligt var jag inte alls kry. Hem för frukost sen däckade jag av en skvätt i soffan. Sen har jag hela dagen tagit det lugnt och bara varit. Förkylning och mensvärk är ingen schysst kombo. Just sayin.

Kan även tala om att den klena tjur kalven blev betydligt mycket sämre under natten så vi beslutade att avliva honom där på morgonen. Har fått massvis av erfarenheter angående detta ifrån många av er läsare , vilket uppskattas! Nu är jag en erfarenhet rikare och vet hur jag ska agera nästa gång. Det är det som är så bra med bloggen. Jag lär er med min kunskap,  ni lär mig med eran kunskap. 

 

Nu dags att sova. Upp imorgon och köra dubbla mjölk pass.

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress