Piganlina

För en gångs skull ser jag fram emot julen...
Jag har aldrig varit så mycket för juletider.
 
Förutom när man var liten.  
 
Vi klädde granen tillsammans hela familjen dagen före, åt skinkmackor och bara myste.Jag och syster sov tillsammans , vaknade 5 på morgonen för att kolla vad tomten lämnat för julklapp vid dörren som vi skulle få öppna på morgonen, tassade försiktigt ner och klämde tyst på alla julklappar som var till oss för att försöka lista ut vad som fanns i innan vi försiktigt smög oss upp till sängs igen för att somna om en stund. 
 
På dagen kom en liten skara av släkten förbi, åt gott, kollade på tv, myste, var med på julklapps utdelningen och bra liksom umgicks. 
 
Kommer så väl ihåg när jag och syster fick en varsin overall att köra häst i på vintern, när vi fick våra kör hjälmar vi suktat efter eller när vi fick en alldeles ny sele till shetlandsponnyerna vi hade. Vi hade köpt 2 små ponnyet att tävla med, men hade bara en gammal äldre sele som inte var godkänd att tävla i. Den lyckan och tacksamheten. 
 
 
 
Men sedan vi för 7 år sedan började bygga för mjölkkor har julen aldrig varit sig lik den förflutna juletiden. Vi har fått byggt upp en Alldeles egen julafton tillsammans med familj och en stor skopa arbete hos korna. Men jag klagar inte. Det är någonting speciellt över det hela. 
 
Att kliva upp tidigt på morgonen, kliva ut utanför dörren och mötas av kylan, åka iväg till ladugården, gå in till korna för att mötas av värme och lukten av ladugård. För att vara nästan hela familjen samlad för att kunna stöka undan det mesta och få lite "ledigt" över dagen. Någon mjölkar, en annan föser kor, en tredje fixar kalvar och en fjärde med foder körning. 
 
Att kunna se en julefrid i ladugården hos damerna, att kunna slappna av och sedan åka hemöver till föräldrar för att äta julgröt tillsammans innan vi äter julmat innan vi återgår till rutinerna i ladugården. 
 
Att på kvällen när man åker hemåt kan känna en sorts ro och vara nöjd i själen att man ännu en gång firat julen på allra bästa vis.
 
Nåmligen att få vara med nära och kära, att få spendera julen hos alla damer som jag brinner för dagligen. 
 
Och jag måste medge att detta år och denna jul är väldigt speciell för jag kommer nämligen få fira den tillsammans med Dennis. Mannen jag älskar och han jag vill dela mitt liv med. Sedan han kommit in i mitt liv har jag blivit mera för högtider. För jag har en livskamrat att dela den med.
 
 
 
Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Så fina vovvar :D

Svar: Tack :) !
Piganlina

Linnéa, stolt bonde från Småland

Ja det är något speciellt o pyssla om damerna i laggårn på julafton! Den känslan, förstår precis vad du menar..
God Jul! <3

Anonym

En riktig God Jul och Gott Nytt År till dig Lina med familj. Tack för att få följa din blogg, du är underbar att skildra ett välskött och mdernt jordbruk i bild och skrift. Julkramar från en bloggälskare.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress