Piganlina

En bra dag.
Ni vet sådana där dagar som man får mycket gjort och som flyter på?! 
 
En sådan dag har jag haft idag. 
 
 
 
Började morgonen med en fredags mjölkning. Mamma, pappa och jag. Sen vid 6 tiden kom ett par elever ifrån wtt gymnasium i närheten på sin sista praktik dag hos oss. Har varit här ifrån måndag tills idag. Måste säga att det varit riktigt roligt. Dom lyssnar, gör och frågar. Idag skötte dom hela delen med kalvar ensamma. Duktiga !
 
Jag tog tag i att Seminera 2 kvigor under morgonen med. Det går smidigt med att Seminera dessa damer nu för vi har strukturerat om en hel del. Tänkte knåpa ihop ett inlägg om detta senare. Seminerade iallafall 390 med Sylvester, 402 med Bigstar och 414 med Cheylote. 
 
Lite frukost i magen innan vi begav oss till vifors för att hämta hem 1162 som ska åka iväg på slakt i veckan. Hon har varit "mamma" till alla kvigor som varit på bete för första gången i somras. Så där har hon strosat runt och hållit koll på små tjejerna Så att dom sköter sig.
 
 
 
Hämtade hem en drös kvigor som ska semineras i januari. Herregud , snart är detta år slut. Så fort tiden knatar iväg. Vi hämtade hem 6 stycken damer närmare bestämt. 
 
Lastade av 1162 och kvigorna. Checkade av brunster. Bökade på lite. Sen drog jag hemåt.
 
 
 
Snabbt besök av syster och därefter kom Dennis hem. 
 
Fick ett spontant ryck att dra ut i skogen med fyrhjulingen med Jokk. En riktgt mysig eftermiddag. 
 
Kvällen spenderades tillsammans med Dennis och Lina. 
 
Men sådan här bra dag när det knallar på och livet liksom känns stabilt och bra. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress