Piganlina

Dagen före julafton.
Sitter för tillfället så här dagen före årets julafton tillsammans med familjen, sambon och systers karl. Vi tar det lugnt, har ätit gott och spelar Bingolotto. En tradition vi har att göra dagen före julafton. 
 
Såklart skulle Joppis ha en fin slips inför kvällens spel ! 
 
 
Så ikväll hjälptes vi åt. Jag, Dennis och Pappa. Jag mjölkade, pappa skötte kalvar och Dennis fixade med att fodra och förbereda foder. Pappa och Dennis bytte av varandra med att fösa korna till gropen. 
 
Klockan tjugo i fyra startade vi upp mjölkningen och klockan tjugo i sex var sista gänget inne för att mjölkas. Snabbt och effektivt. 
 
 
 
När jag spolade av det sista i gropen så var pappa klar så han drog hemåt till mamma och förbereda inför kvällens goda. 
 
Slängde igång disken, checkade brunster och Seminerade 68 samt tog ett progesteron prov på 299. 68 något krånglig att Seminera och det har hon alltid varit. 299 prov påvisade att hon inte är brunstig vilket är skönt. 
 
Senaste dagarna i övrigt har varit lite blandat. Har tampats med stopp i olika rör i mjölk gropen. Fått upp ett stopp, fungerat ett tag, blivit stopp, svämmar över vatten med skit, fick ordning på det och sen krånglade det igen. Men tror fan vi fått bukt på det hela nu faktiskt *Peppa peppa *.
 
 
Sen har vi hunnit fått en klen grabb med. Föddes iförrgår morse. Någonting är inte helt reko. Kan inte resa sig, vinglig och kroppen hånger inte med riktigt. Endå är han piggare idag, så vi får se hur han rekar sig över helgen. Är han inte bättre till början av veckan så kommer han att få somna in. 
 
 
 
Nej Ni! Nu måste jag krypa till sängs. Feber, halsont , hosta och snoret rinner. Bäst att kurera sig skapligt så man orkar med morgondagen . 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress